Fogyasszunk több D-vitamint


Település:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Tiszaföldvár

Kategória:
Egészség, Megelőzés

Létrehozva:
2019-10-26 09:39:58

Cikk írója:
Harangozó Bettina


Fogyasszunk több D-vitamint

A D-vitamin-hiány komoly népbetegség Magyarországon (akárcsak az egész világon). Tízből kilenc magyar D-vitamin-hiányos, ráadásul a D-vitamin-hiány nemcsak az őszi-téli hónapokban jelent egyre nagyobb problémát, hanem egész évben.

Tudta, hogy 10-ből 9 magyar D-vitamin-hiányos?

 

D-vitamin

Testünk elsődleges D-vitamin-gyára a bőrünk és a napfény lenne, de számos tényező akadályozza, nehezíti ezt a folyamatot: életmódunk, bőrszínünk, testtömegünk és életkorunk is. Szakemberek ezért világszerte ajánlják a D-vitamin pótlását.A D-vitamint – ami valójában egy hormon – a bőrünk termeli a napsugárzás hatására, ezért „napfényvitaminnak” is gyakran szokták nevezni.

hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához / hasznosulásához;
hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához;
hozzájárul az egészséges csontozat, a normál fogazat és az egészséges izomfunkció fenntartásához;
hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez;
szerepet játszik a sejtosztódásban.

A D-vitamint észlelő receptorok minden sejtünkben jelen vannak, szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen a mindennapi D-vitamin-pótlás. A D-vitamin tulajdonképpen egy mesterhormon, mely szabályozza és összehangolja teljes hormonrendszerünk működését; fontos szerepet játszik a csontok egészségében, a szív- és érrendszer egészségében, az érzelmi jólét megőrzésében, az immunfunkciókban. A D-vitaminnak emellett fontos feladata van a sejtnövekedés szabályozásában, illetve szükséges az egészséges izom- és idegrendszeri működéshez is.

 https://www.nics.hu/Default.aspx?felulet=oldal_termekek_nyito_oldal&reklam_tanacsado_id=030M44000000000000000000&fbclid=IwAR3A5O6qYePmZKzfxgaERUD-oVsK1-LTMlmj9DgK4CKWDzHY2SKJJ33HJg8